remedii naturiste pentru ficat

Ficatul este cel mai eficient curățat și reparat noaptea (între aproximativ 1 și 3 dimineața), așa că este important să îl ajutați în acest sens!

Este deosebit de important să evităm să mâncăm în aceste ore și este de dorit să dormim, deoarece această stare contribuie la detoxifierea și regenerarea corespunzătoare a celulelor hepatice.

Ficatul este un organ care îndeplinește funcții importante în corpul nostru, așa că este important să avem grijă de el. Mai ales evitând abuzul de grăsimi și alcool. În schimb să-l ajutăm să se recupereze mai eficient cu băuturi simple.

Aceasta este o modalitate bună de a activa detoxifierea ficatului. Pe lângă faptul că menține organismul hidratat, ajută la eliminarea substanțelor nocive din organism. Ca rezultat, optimizarea procesului de curățare a ficatului.

Rețete naturiste de curățare, pentru refacerea ficatului

Apă caldă cu lămâie

Această băutură este foarte eficientă pentru o curățare profundă a organismului. Pur și simplu amestecați o jumătate de cană de apă caldă cu puțin suc de lămâie cu 30-40 de minute înainte de culcare.

ciulin de lapte

Infuzie de ciulin de lapte

Ciulinul de lapte (armurariu) este unul dintre cele mai bune ingrediente pentru ficat. Drept urmare, ne ajută să eliminăm grăsimea și toxinele care se acumulează în ficat în fiecare zi. Și, de asemenea, reface celulele deteriorate și previne dezvoltarea unui ficat gras.

Fierbeți semințele de ciulin de lapte în apă. Când dă în clocot, se stinge focul, se lasă 15-20 de minute, apoi se îndulcește cu miere. Bea o cană cu 40-50 de minute înainte de culcare.

Infuzie de musetel și mentă

Proprietățile digestive excelente ale acestor două ingrediente le fac aliați excelenți pentru sănătatea ficatului. Drept urmare, îmbunătățesc digestia. Și, de asemenea, ajută la reducerea eforturilor ficatului în îndeplinirea funcției de curățare a organismului de toxine.

Vezi si...  Merișor: beneficii și proprietăți utile

Adăugați apă clocotită într-un pahar cu o linguriță din acest amestec de ierburi. Se lasă să stea câteva minute, se strecoara și se îndulcește cu miere. Bea o cană la 1-2 ore după cină.