Dieta japoneză

Dieta japoneză pentru 7 zile este cea mai scurtă versiune a tehnicii de slăbire cu același nume: există și scheme concepute pentru 13 și 14 zile. Principalul avantaj al regimului de șapte zile este că se pot obține rezultate impresionante într-un timp atât de scurt. Pierderea medie în greutate este de 3-6 kg.

Cu toate acestea, dieta japoneză pe o săptămână este un test serios de voință. Acest sistem de slăbire nu este fără motiv considerat unul dintre cele mai rigide. Prin urmare, dacă nu există, în primul rând, pregătire psihologică, atunci nu ar trebui să urmezi o astfel de dietă.

Fiecare persoană care a decis să slăbească și a ales dieta japoneză pentru a atinge acest obiectiv trebuie să-și dea seama ce cauzează exact pierderea în greutate.

În primul rând, meniul dietei este foarte strict. Practic nu există mic dejun, iar numărul de mese este limitat la trei. Dieta japoneză nu implică gustări.

În al doilea rând, dieta este foarte săracă în calorii. În medie, o persoană primește aproximativ 1100 kcal pe zi și uneori doar 700 kcal. În plus, produsele sunt selectate astfel încât în ​​organism să fie lansate anumite reacții chimice, care au ca scop arderea grăsimilor.

În al treilea rând, în timpul săptămânii se mănâncă aproape exclusiv alimente proteice, care reprezintă principalul obiectiv. Carbohidrații și grăsimile, desigur, sunt prezenți, dar în cantități foarte limitate. Faptul că meniul nu este lipsit de fibre sporește efectul de slăbire.

Dacă aceste argumente vi se par convingătoare, atunci ar trebui să vă familiarizați cu regulile de bază ale dietei japoneze de șapte zile.

Reguli dieta japoneză pentru 7 zile

  • Nu este posibilă ajustarea secvenței specificate în meniu la propria discreție. Adică dieta de marți nu poate fi înlocuită cu setul de produse care este destinat pentru joi etc.
  • Mâncărurile din meniul unei zile nu pot fi schimbate: de exemplu, este interzis să mănânci la cină acele alimente de la prânz.
  • Cafeaua sau ceaiul verde, care se beau la micul dejun, ar trebui să fie fără adaos de zahăr sau lapte.
  • Nu să sărați alimentele în timpul gătirii. Cu toate acestea, dacă este foarte dificil să mănânci alimente fără sare, atunci o cantitate mică este acceptabilă.
  • Regimul de băut trebuie respectat cu strictețe. Bea cel puțin 2 litri de apă pură fără gaze pe zi. Acest volum nu include cafeaua, ceaiul și chefirul.
  • Bea un pahar cu apă caldă în fiecare dimineață, pe stomacul gol. De asemenea, apa trebuie băută cu jumătate de oră înainte de masă și două ore după masă.
  • Trebuie să introduceți corect dieta, pentru care ar trebui să începeți să pregătiți organismul în avans. Cu cel puțin o săptămână înainte, trebuie să încetați să mai mâncați alimente prăjite, grase, picante și prea sărate. Trebuie acordată preferință orezului fiert, cărnii slabe, legumelor și fructelor, precum și produselor lactate.
  • Trebuie să ieși treptat din dietă. Adică, după 7 zile, nu puteți reveni imediat la meniul la care ați aderat mai devreme. Porțiile trebuie crescute treptat. De asemenea, va fi posibil să începeți ușor să introduceți alimente cu carbohidrați și grăsimi.
  • Pentru a consolida rezultatul, este necesar să respectați o alimentație adecvată și să limitați conținutul caloric al felurilor de mâncare în viitor.
  • Produsele se fierb sau se coc, deși este posibilă chiar și prăjirea. Dar această metodă de tratament termic nu trebuie abuzată.
  • Micul dejun, prânzul și cina ar trebui să fie în fiecare zi la aceeași oră, nu puteți sări peste ele.
  • Toate alimentele trebuie mestecate cu deosebită atenție. Acest lucru va ajuta să vă asigurați că produsele sunt mai bine absorbite și digerate, ceea ce este extrem de necesar cu un conținut atât de scăzut de calorii al preparatelor.
  • Un pahar cu apă fără gaz vă permite să atenuați senzația de foame.

Pentru ca dieta să nu devină un chin pentru pierderea în greutate, îi puteți aduce o aromă orientală. De exemplu, mâncați toate alimentele cu bețișoare de lemn. În timp ce mănânci, poți asculta muzică orientală sau poți urmări filme asiatice. Acest lucru va face procesul de slăbire mai interesant și mai neobișnuit, mai ales că atitudinea psihologică rămâne un element foarte important în orice dietă.

Cum să alegi produsele potrivite?

Micul dejun al dietei japoneze constă în principal din cafea, deoarece această băutură revigorantă îți permite să pornești și să accelerezi metabolismul. O ceașcă de cafenea nu dăunează oamenilor pe fundalul sănătății depline, chiar dacă o consumă pe stomacul gol (după ce au băut un pahar cu apă caldă). Totuși, cea mai importantă condiție este ca cafeaua să fie de înaltă calitate. Este inacceptabil să folosiți cafea 3 în 1 sau băuturi sub formă de praf în timpul dietei. Dacă persoana nu poate bea cafea naturală, atunci este permis să o înlocuiască cu ceai verde de înaltă calitate.

Varza este unul dintre alimentele de bază din dieta japoneză. Pe lângă faptul că are un conținut scăzut de calorii, organismul cheltuiește mai multă energie în digestie decât primește. Varza este, de asemenea, o sursă valoroasă de fibre, care permite intestinelor să funcționeze normal. Este important să alegeți o varză de mărime medie, astfel încât să nu aibă putrezire sau mucegai. Același lucru este valabil și pentru alegerea morcovilor.

Puiul și carnea de vită, care sunt folosite în meniul dietei japoneze, trebuie să fie proaspete. Cel mai bine este să luați carne nu congelată, ci răcită. Produsul ar trebui să aibă un conținut scăzut de calorii, astfel încât pieptul de pui și fileul slab de vită sunt folosite pentru gătit.

De asemenea, peștele trebuie să fie ales cu conținut scăzut de grăsimi, dar, în același timp, ar trebui să fie de mare, nu de râu. De exemplu, se pot folosi file de merluciu, cod, merlan albastru și biban de mare.

Dieta japoneza 7 zile

Pentru a compila meniul, veți avea nevoie de ouă de pui, suc de roșii, ulei de măsline, brânză cu conținut scăzut de grăsimi, chefir și fructe. Puteți folosi aproape orice fruct, cu excepția bananelor și a strugurilor.

Meniu Dieta japoneză pentru 7 zile

Prima zi:

  • Mic dejun: cafea
  • Prânz: un pahar de suc de roșii, 2 oua fierte, salată chinezeasca de varză cu ulei de măsline
  • Cina: pește la abur (250 g).

A doua zi:

  • Mic dejun: biscuit de secară, cafea.
  • Prânz: pește fiert (250 g), salată de varză cu ulei de măsline.
  • Cină: carne de vită fiartă (100 g), un pahar de iaurt cu conținut scăzut de grăsimi.

A treia zi:

  • Mic dejun: biscuit de secară, cafea.
  • Prânz: Dovlecei prăjiți în cantități nelimitate.
  • Cina: Carne de vita fiartă (200 g), ouă de pui fierte (2 buc.), Salată de varză.

A patra zi:

  • Mic dejun: cafea
  • Prânz: ou fiert, brânză (50 g), morcovi fierți.
  • Cina: Două mere.

A cincea zi:

  • Mic dejun: morcovi fierți cu suc de lămâie.
  • Prânz: O jumătate de kilogram de piept de pui fiert, salată de varză cu morcovi, condimentat cu ulei de măsline.
  • Cina: Două mere.

A șasea zi:

  • Mic dejun: cafea
  • Prânz: Pește la abur (200 g), suc de roșii.
  • Cina: Salată de varza, două ouă fierte.

A șaptea zi:

  • Mic dejun: ceai verde.
  • Prânz: carne de vită fiartă (200 g), pere.
  • Cina: pește la aburi (200 g), un pahar de chefir.

Beneficiile dietei japoneze timp de 7 zile

Ca orice altă tehnică de slăbire, dieta japoneză are avantajele sale, printre care:

  • Într-o săptămână, poți slăbi până la 6 kg, ceea ce este un rezultat foarte bun.
  • Mulți oameni, după o restricție de șapte zile în meniu, se obișnuiesc cu acest tip moderat de mâncare și trec la el în viitor (adică porții mici). Adaptarea organismului la restricțiile alimentare are loc destul de repede.
  • Pe lângă faptul că scapi de kilogramele în plus, dieta vă permite să eliminați toxinele din organism și să normalizați metabolismul.
  • Efectul dietei japoneze persistă mult timp, dar cu condiția ca persoana să continue să mănânce corespunzător.
  • Această dietă este potrivită chiar și pentru cel mai modest buget, deoarece produsele pe care se bazează sunt accesibile. În plus, pot fi găsite pe rafturile magazinelor tot timpul anului.

Dezavantajele dietei japoneze

Dieta japoneză timp de 7 zile are și dezavantaje, printre care se pot evidenția următoarele puncte:

  • Deoarece conținutul de calorii al meniului zilnic este foarte scăzut, poți experimenta foame, mai ales în primele zile după intrarea în dietă. Acest lucru poate provoca slăbiciune, somnolență și, uneori, chiar necoordonare. În condiții apropiate de leșin, dieta ar trebui abandonată.
  • Dieta are anumite contraindicații, inclusiv boli cardiovasculare, gastrită, ulcer peptic de stomac și duoden, boli ale sistemului urinar, sarcină și alăptare.
  • Dieta presupune consumul a 3 mese pe zi și nu există gustări în ea. Majoritatea nutriționiștilor consideră acest lucru un dezavantaj uriaș și insistă că numărul de mese ar trebui să fie de cel puțin cinci. În caz contrar, organismul începe să experimenteze un stres sever.