ghimbir cu lămâie și miere

Bomba de vitamine din ghimbir, miere și lămâie pentru imunitate poate fi preparată în multe feluri. Principalele proprietăți ale amestecului nu se schimbă de la o ușoară variație a cantității de ingrediente, astfel încât fiecare poate încerca mai multe opțiuni și poate alege raportul optim pentru ei înșiși. Pentru unii, tipul de miere sau chiar tipul de lămâie poate fi important.

Reteta de ghimbir cu lămâie și miere

În ciuda varietății mari de rețete oferite în diverse surse, amestecul de miere, ghimbir și lămâie este preparat după mai multe principii generale:

  • Este întotdeauna luat aproximativ același număr de componente;
  • Mai întâi se amestecă ghimbirul cu lămâie, apoi se adaugă miere;
  • Amestecul este depozitat într-un recipient din sticlă, faianță sau ceramică cu un capac etanș.

Procesul de preparare a amestecului este destul de simplu:

Luați două lămâi, 250 g de rădăcină de ghimbir și miere. Este indicat să luați miere lichidă (de tei) pentru a face amestecul mai omogen, dar puteți folosi orice tip de miere, în funcție de preferințele personale.

Rădăcina de ghimbir se dă printr-o răzătoare cu ochiuri fine. Coaja nu trebuie să fie decojită – constă din fibre vegetale solide, care sunt foarte utile pentru auto-curățarea intestinelor.

Lămâile se folosesc cu coajă (conține o cantitate mare de vitamine). Acestea trebuie zdrobite, așa că tăiem și fructele în bucăți mici și le transformăm într-o masă omogenă folosind un blender sau mașina de tocat carne.

Masele de ghimbir și lămâie se amestecă într-un castron separat, apoi se adaugă miere. Amestecă din nou.

Alegeți un recipient pentru depozitare. Cea mai ușoară opțiune este un borcan de sticlă cu capac filetat. Mutăm amestecul rezultat în el și îl răsucim strâns. Punem borcanul la frigider, iar peste o zi cocktail-ul este gata de utilizare în scopul propus.

Ca parte a experimentului, diferite condimente pot fi adăugate la ghimbir cu lămâie și miere. De exemplu, o linguriță de turmeric sau scorțișoară, câteva bețișoare de cuișoare.

ghimbir cu lămâie și miere

Proprietăți utile și beneficii ale ghimbirului cu lămâie și miere

Componenta principală a amestecului de vindecare este rădăcina de ghimbir. A fost folosit de mult timp pentru a crește tonusul general al corpului, precum și ca agent antiparazitar și detoxifiant. Cercetările moderne demonstrează că rădăcina de ghimbir accelerează schimbul de oxigen în celulele musculare, ajută la combaterea cu succes a senzației de greață și dă un miros plăcut respirației.

Iată o listă cu principalele vitamine găsite în rădăcina de ghimbir:

  • Retinolul (A) – sporește proprietățile de barieră ale mucoaselor, stimulează activitatea factorilor nespecifici de imunitate, asigură refacerea epiteliului după leziuni și iritații, un puternic antioxidant care protejează organismul de efectele nocive ai radicalilor liberi;
  • Tiamina (B1) – responsabilă pentru transformarea carbohidraților, proteinelor și grăsimilor în energie;
  • Riboflavină (B2) – necesară pentru sinteza hemoglobinei și menținerea sănătății țesuturilor epiteliale (piele și mucoasele);
  • Acidul nicotinic (B3 sau PP) este important pentru funcționarea lanțurilor metabolice de sinteza și descompunerea proteinelor, precum și pentru metabolismul lipidic.

Rădăcina de ghimbir oferă organismului fibrele necesare optimizării peristaltismului și este, de asemenea, bogată în componente minerale.

Lămâia, după cum știți, este remarcabilă nu atât pentru conținutul de vitamina C, cât și pentru rezervele importante de fitoncide, acizi organici, flavonoide și caroteni. Datorită acestui fruct, trecem rapid și fără durere peste răceli și alte boli. Cu ajutorul lămâii se stimulează imunitatea, normalizează echilibrul hormonal și întârzie procesul de îmbătrânire – aceste proprietăți sunt unice și necesare în lupta împotriva oricărei boli.

Este greu de găsit un înlocuitor pentru un produs atât de unic precum mierea, care este extrasă de albine din nectarul de flori și polen. Pe lângă aportul intensiv de energie, care conferă un conținut ridicat de fructoză și glucoză, multe substanțe active din plante îi determină proprietățile antiseptice, tonice și de întărire a sistemului imunitar. Datorită mierii, sistemul imunitar sintetizează interferonii mai repede, iar vasele sunt curățate de depozitele de calciu și colesterol.

După cum puteți vedea, fiecare dintre ingredientele amestecului de vindecare susține sistemul imunitar. La combinarea proprietăților lor, se observă sinergia, care de multe ori crește eficacitatea utilizării amestecului în comparație cu utilizarea separată a fiecărei componente.

O bombă de vitamine din lămâie, miere și rădăcină de ghimbir se transformă într-un adevărat scut împotriva oricărei boli, de care toată lumea are nevoie în timpul schimbărilor climatice demi-sezon (primăvara și toamna). Avitaminoza, care duce la răceli frecvente, poate fi depășită rapid și eficient doar datorită acestui produs ecologic și natural pentru organism.