Măsurarea densității osoase vă spune cât de puternic este țesutul osos. Densitatea osoasă ridicată indică de obicei că aveți oase puternice și sănătoase.

După vârsta de 35 de ani, țesutul osos este distrus mai repede decât este restaurat. Aceasta înseamnă că oasele tind să piardă țesut, rezultând o scădere a densității osoase. Și atunci osteoporoza devine o problemă. Iar femeile sunt expuse riscului mult mai mare decât bărbații.

Alimentele bogate în calciu, magneziu și vitamina D sunt esențiale pentru dezvoltarea și menținerea oaselor puternice.

Iată o listă de alimente pentru oase sănătoase și puternice. Făcând modificări simple ale dietei, puteți preveni rănirea, oasele slăbite și osteoporoza, spun nutriționiștii.

1. Spanacul pentru oase puternice

Spanacul este bogat în fibre, fier și vitamina A. De asemenea, conține aproximativ 250 mg de calciu per cană de spanac fiert. O porție de spanac crud, aproximativ 2 căni, oferă 290 de micrograme de vitamina K, un nutrient care joacă un rol important în construirea oaselor puternice.

Persoanele cu osteoporoză tind să aibă un nivel scăzut de vitamina K. Institutul de Medicină recomandă femeilor 90 de micrograme. Mai ales dacă există riscul de osteoporoză, merită să adăugați spanac în dieta zilnică. Drept urmare, puteți evita probleme grave.

2. Mangold

Această legumă delicioasă este perfectă pentru salate și smoothie-uri. Este bogat în calciu și oferă un gust deosebit preparatelor.

mangold

3. Portocală

Oferă energie, ajută la prevenirea răcelilor și are, de asemenea, o cantitate mare de vitamina C (de 2 ori mai mult decât o lămâie). Drept urmare, ajută la eliminarea grăsimilor, scade colesterolul, accelerează reînnoirea celulară, vindecă rănile și gingiile, curăță vasele de sânge, întărește oasele și dinții.

4. Nuci și semințe

Migdalele, nucile Braziliene, semințele de floarea soarelui, semințele de susan și semințele de in întăresc oasele, deoarece conțin cantități mari de calciu și magneziu.

5. Legume cu frunze verzi

Produsele lactate nu sunt ideale pentru sănătatea oaselor, deoarece după pasteurizare, ele afectează negativ oasele și articulațiile. Legumele cu frunze de culoare verde închis protejează și întăresc oasele prin creșterea pH-ului sângelui și oferă vitamina K și vitamina C. Sunt surse bune de caroteni din plante, care asigură necesarul de vitamina A al organismului.

Și, de asemenea, sunt bogate în acid folic, care este foarte benefic pentru sănătatea generală. Este greu de imaginat un aliment mai benefic pentru sănătatea oaselor decât varza.