Cura de slăbire

Cum să scapi de excesul de greutate – fiecare femeie a fost urmărită de o astfel de întrebare cel puțin o dată în viață… dar nu toată lumea a reușit să obțină rezultatul dorit. Lupta pentru o siluetă ideală începe întotdeauna cu căutarea unei cure de slăbire eficiente, ceea ce este în principiu corect, pentru că dacă te răsfeți cu lăcomia nelimitată, atunci nici cea mai bună gimnastică din lume nu te va ajuta să slăbești.

Cu toate acestea, nu toate dietele sunt cu adevărat eficiente. Să vedem ce sfaturi nu aduc rezultatul dorit și cum să urmăm o dietă cu adevărat eficientă.

4 greșeli comune

Iată cele mai grave greșeli pe care le fac femeile care decid să „declare război” kilogramelor în plus:

  • Doar mănâncă mai puțin. Strategia generală este corectă – cantitatea de alimente consumată chiar trebuie redusă. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm de necesitatea monitorizării echilibrului dietei. O lipsă prelungită a anumitor substanțe nutritive pentru organism eprovoacă tulburări metabolice, care în viitor nu vor face decât să accelereze setul de exces de greutate.
  • Înfometare. O greșeală și mai gravă este refuzul complet al alimentelor – adică înfometarea. Trebuie înțeles că complet lipsite de nutriție, celulele adipoase sunt supuse unui stres metabolic și, prin urmare, imediat după reluarea aportului alimentar, încep să facă „rezerve” în ritm dublu – pentru cazul în care foamea reapare brusc. Postul este folosit cu succes pentru a trata anumite boli, dar obezitatea nu este inclusă în lista lor.
  • Mono-dietele. Dietele de acest tip indică de 4-6 ori pe zi să mănânci 200-300 de grame dintr-un produs cu conținut scăzut de calorii – mere, castraveți, chefir etc. Din păcate, o astfel de nutriție nu este potrivită pentru o scădere în greutate durabilă pentru aceleași motive care au fost expuse în cele două paragrafe de mai sus. Mono-dietele sunt recomandate pentru a fi ținute o zi după niște „încălcări” unice – de exemplu, dacă ai mîncat prea mult de Revelion.
  • Lipsa apei. Cea mai gravă greșeală a femeilor care încearcă să slăbească este utilizarea insuficientă a apei plată obișnuite. Lipsa lichidului liber îngreunează descompunerea grăsimii corporale, drept urmare este imposibil să slăbești chiar și cu cele mai rigide diete. În plus, uneori o senzație constantă de foame este cauzată tocmai de deshidratarea corpului, dar după reglarea regimului de băut, dorința ireprimabilă de a „mesteca ceva” dispare rapid.

De asemenea, trebuie amintit că, uneori, creșterea în greutate se datorează unor tulburări endocrine – mai ales în timpul sau după menopauză. Doar curele de slăbire nu pot rezolva această problemă. Într-o astfel de situație, este mai bine să solicitați sfatul unui endocrinolog.

5 tipuri de tulburări de alimentație și cum să le recunoaștem

Produse permise

Regulile generale pentru o dietă eficientă de slăbit sunt următoarele patru puncte:

  • elimină complet carbohidrații „rapizi”;
  • a minimiza consumul de grăsimi (dar nu a le exclude complet!);
  • meniul trebuie să conțină o cantitate suficientă de alimente proteice;
  • asigurați-vă că aveți suficiente vitamine și minerale în dieta dvs.

meniu dieta

Pe baza acestui fapt, sunt permise consumul următoarelor tipuri de produse și feluri de mâncare:

  • Produse din făină. Pâine de secară, pâine de tărâțe, produse din făină integrală.
  • Felul I – supă de varză, supă de sfeclă roșie, borș (ciorbă).
  • Carne și pește. Toate soiurile cu conținut scăzut de grăsimi fierte sau înăbușite.
  • Cereale. Orz și hrișcă.
  • Legume. Oricare crude, fierte sau la abur.
  • Ouă. Omlete fierte moi sau tari, cu abur.
  • Produse lactate. Lapte cu conținut scăzut de grăsimi și chefir, brânzeturi și brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi, smântână cu conținut scăzut de grăsimi, iaurturi neîndulcite.
  • Grăsimi. Ulei vegetal și unt în compoziția preparatelor.
  • Gustări. Salate din legume crude sau fierte cu o cantitate mică de ulei vegetal, fructe de mare.
  • Desert. Boabele și fructele de soiuri dulci și acrișoare, compoturi și jeleu fără zahăr.
  • Băuturi. Ceai și cafea slabă cu înlocuitori de zahăr, decoct de măceșe sau rădăcină de cicoare, suc de roșii, compoturi fără zahăr.

Produse interzise

  • Produse din făină de grâu de prima și cea mai înaltă calitate;
  • Produse de foietaj și de patiserie;
  • Felul I cu adaos de cereale (cu excepția celor permise) și paste;
  • Toate cărnurile sau peștele gras;
  • Untură, grăsimi pentru gătit;
  • Cârnați fierți și afumati;
  • Conserve de pește în ulei;
  • Paste, gris, orez, leguminoase;
  • Cartofi – limitat;
  • Lapte copt, smântână, iaurturi dulci;
  • Soiuri grase de cașcaval și brânză de vaci sub orice formă;
  • Tipuri de sosuri și gustări grase sau picante;
  • Zahăr rafinat sub orice formă, cacao;
  • Fructe dulci – banane, struguri, stafide, curmale, smochine.

Dieta

Cea mai dificilă întrebare a problemei pierderii în greutate este de câte ori pe zi trebuie să mănânci? Cea mai bună opțiune: de cinci ori – trei mese principale și două gustări intermediare pentru a suprima senzația de foame. Gustările ar trebui să fie cât mai ușoare posibil – de exemplu, mâncați un măr sau un ou fiert.

Dacă nu există timp pentru gustări, atunci este foarte puteți să vă limitați la micul dejun, prânz și cină standard, în timp ce ultima masă nu ar trebui să fie mai târziu de ora 19. Daca foamea te impiedică să adormi, poți mânca un albuș de ou fiert sau putin jeleu. Dar chefirul, atât de des recomandat, este mai bine să nu-l bei noaptea – adesea creează fermentație în intestine.

Exemplu cura de slăbire meniu pentru o săptămână

Luni

Mic dejun: Budincă de legume.
Prânz: Ciorbă de ciuperci, chiflă cu morcovi înăbușiți, jeleu de fructe.
Cina: Budincă cu morcovi și brânză de vaci.

Marţi

Mic dejun: piure de sfeclă roșie fiartă.
Prânz: supă de legume, pui fiert cu piure de morcovi, jeleu de fructe.
Cina: Salată vegetariană condimentat cu smântână.

Miercuri

Mic dejun: terci de hrisca cu putin unt.
Pranz: supă de varză verde cu ou fiert, tocaniță cu mazăre verde, mere la cuptor.
Cina: salată de fructe.

Joi

Mic dejun: hering copt, cartofi fierți.
Prânz: borș vegetarian, salată de sfeclă roșie înăbușită, stroganoff de vită fiartă.
Cina: piure de dovlecel, omletă dintr-un ou.

Vineri

Mic dejun: omletă dintr-un ou, salată de legume cu puțină smântână sau ulei vegetal.
Prânz: sfeclă roșie, tocană cu legume crude.
Cina: pește fiert, varză înăbușită.

Sâmbătă

Mic dejun: terci de orz cu puțin unt.
Prânz: borș slab sau supă, carne fiartă, salată de sfeclă roșie înăbușită.
Cina: sarmale vegetariene.

Duminică

Mic dejun: vinegretă cu puțin ulei vegetal.
Prânz: supă de legume, carne fiartă cu varză înăbușită.
Cina: cartofi fierți și omletă la abur.

Norma zilnică de pâine nu mai mare de 150 de grame.

Și încă ceva – ca o concluzie

Cura de slăbire concepută corespunzător asigură o pierdere încrezătoare și durabilă a excesului de greutate, dar o astfel de pierdere în greutate este probabil să apară în mod neuniform dacă dieta nu este completată cu un set de exerciții fizice selectat individual.

Combinația dintre dietă și fitness vă va ajuta să vă aduceți rapid greutatea și silueta într-o stare perfectă!